Cebe Bohinj, 29. avgust 2020
Triatlon jeklenih, Bohinj

Novice

Bohinj, 03. 08. 2013
Tri jeklene mame na Triatlonu jeklenih v Bohinju

Tri jeklene mame na Triatlonu jeklenih v Bohinju

Podoben življenski slog in mali otroci so združili tri mlade mamice. Mamo trojčic, dvojčkov in deklice - dvojčka sta na svet prijokala v začetku letošnjega leta, trojčice in deklica pa so to poletje pihale prvo svečko.

Vse tri mamice so navdušene športnice, in ker uspešno združujejo veselje do športa z materinsko vlogo, so se letos odločile, da se spet udeležijo Triatlona jeklenih v Bohinju. V preteklosti so se že vse tri preizkusile na zahtevni trasi, lansko leto so tekmo izpustile, letos pa spet pridno trenirajo.

Neža Osovnikar, mamica Pike, se je Triatlona jeklenih prvič udeležila že leta 1999. V mladih letih je trenirala smučanje in včasih prehitela celo Janico;-), ker pa je bilo spuščanje po belih strminah kmalu premalo naporno, je raje sledila svojemu bratu, najhitrejšemu Slovencu Maticu Osovnikarju in nekaj let pridno trenirala atletiko. Med študijem stomatologije je stezo raje zamenjala za gozd in se začela udeleževati rekreativnih prireditev. Ker si vedno rada postavlja cilje, ki jo spodbujajo pri treningu in ji pomenijo veliko veselje, ko jih doseže, je v zadnjih letih pretekla deset maratonov, leta 2011 pa se je tudi še tretjič udeležila Triatlona jeklenih in se uvrstila na drugo mesto, takoj za Tejo. Poleti 2012 je postala vesela mamica male Pike in je komaj čakala, da si že nekaj dni kasneje obuje tekaške copate in postavi nove izzive. Ugotovila je, da zna biti "trening mam" zelo učinkovit, saj sedaj vesla, kolesari in teče še hitreje, saj se ji vedno mudi nazaj k malemu nasmehu!

Teja Kralj, mamica dvojčkov Pie in Nika, se je v mladosti ukvarjala z atletiko in nato tudi karatejem, kjer je kot mladinka tudi osvojila zlato na državnem članskem prvenstvu. Po nekaj zelo uspešnih mednarodnih tekmah sta jo svojeglavost in puberteta popolnoma odtujili od športa, zasvojena pa je postala s potovanji in raznimi pustolovščinami, ki so krepko obarvale njeno življenje. Po šestletnem življenju v tujini se je Teja leta 2006 vrnila v Slovenijo, takrat tudi prvič nastopila na Triatlonu Jeklenih in od takrat redno stala na eni izmed prvih dveh stopničk v absolutni ali le svoji kategoriji. 3. januarja je postala mamica dvojčkov Nika in Pie, s katerima je prav kmalu ponovno pričela svoje prve športne podvige. Nik in Pia v vozičku, mamica pa je tekla za njim. Trening ji vsekakor pomaga pri vzdrževanju vesele in pozitivne naravnanosti pri vzgoji dvojčkov, ki je še kako pomembna. Predvsem pa je športni način življenja tisto, k čemur bi rada zvabila prav vsako mamico. Triatlon Jeklenih 2013? Posebno doživetje za tri odkrito konkurenčne si mamice. Vse ga komaj čakamo!!

Lucija Podlipnik, mamica trojčic Mete, Neže in Ajde, ima za sabo kar uspešno športnoplezalno kariero. Kot članica slovenske reprezentance se je nekaj let redno udeleževala tekem za svetovni pokal in na svoji zadnji, v Kranju leta 2007, osvojila tudi bronasto medaljo. Po končani tekmovalni karieri se je poleg plezanja preizkusila tudi v drugih športih, v Bohinju pa našla ljubezen in spoznala tudi "jeklene" - leta 2009 kot posameznica in v letih 2010 in 2011 kot udeleženka štafete v kajaku. Poleti 2012 je postala mamica treh pridnih deklic, ki ji pustijo še toliko energije, da jo sprošča s tekom, kolesarjenjem in veslanjem.

3 jeklene mame se podajajo na Triatlon jeklenih, ki bo konec avgusta v Bohinju. Za njih bo navijalo kar 6 malčkov. Vsi triatlonci vabljeni, da všečkate njihovo stran na Facebooku: www.facebook.com/mametriatlonke.Dobrodelni projekt


Mame so zagnane triatlonke in bi rade izpeljale tudi dobrodelni projekt. So srečne mame 6 zdravih otročičkov. Ker pa se zavedajo, da nimajo vsi otročički te sreče, bi rade s svojim nastopom na Triatlonu jeklenih izkazale podporo tistim manj srečnim. Prezgodaj rojeni dojenčki potrebujejo posebno in tudi drago nego, zato vsak evro pride prav. Vabijo vas, da po svojih močeh prispevate za Društvo nedonošenčkov v njihovem imenu.

Podatki za nakazila:
DRUŠTVO ZA POMOÈ PREZGODAJ ROJENIM OTROKOM
ZALOŠKA CESTA 11
1525 LJUBLJANA

TRR pri NLB d.d.: SI56 0201 4005 0993 640
Namen plačila: mametriatlonke
Sklic: SI12 0002801201308

<< Arhiv novic

Kontakt

Organizator
Turistično društvo Bohinj
Ribčev Laz 48
4265 Bohinjsko jezero

Telefon: 04 57 46 010
E-pošta: info@tdbohinj.si

Kontaktna oseba in vodja tekmovanja
Jure Sodja
Telefon: 040 572 611
E-pošta: jure.sodja@tdbohinj.si

Prijava posameznika
Prijava štafete
Natisni natisni  |  Na vrh na vrh
 


 
 

 
 

 

Razpis Trasa Zgodovina
Prijava posameznika Prijava štafete Seznam prijavljenih posameznikov Seznam prijavljenih štafet Iščem štafeto